Mājas

Mājas

Kad dzīvei nepieciešama stabilitāte, jeb Toby demferi

By: SFRT Motorsports In: Jaunumi On: Komentārs: 0 Hit: 1064

Vai esat kādreiz pieredzējuši vai dzirdējuši stāstu par tautā saukto “vobleri”, kad braucot ar motociklu, motocikla stūre sāk “dzīvot savu dzīvi”? Iemesli kāpēc tas notiek ir dažādi, sākot ar ceļa segumu, motocikla riepas stāvokli, amortizatoru regulējumu vai pašu motocikla ģeometriju. Lai nebūtu jāmeklē internetā padomi, ko darīt mirklī, kad stūre tiek izsista no rokām, ir iespējams motociklu aprīkot ar stūres demferi, kas tam neļauj notikt. Tieši tāpēc lielākajai moderno Superbike tipa motociklu stūres demferis jau tiek uzstādīts standarta komplektācijā.

Lietas, kas būtu jāzin par stūres demferiem:

1. Stūres demferis faktiski ir neliels amortizators, kas neļauj motocikla stūrei pagriezties ar pārāk lielu spēku.
2. Standarta motocikla komplektācijā iekļautie parasti ir paredzēti normālai lietošanai uz ielas, mēģinot braukt sportiski un izteikti agresīvi var prasīties stingrāku. Tāpēc visi aftermarket stūres demferi ir ar regulējamu cietību, lai tos var pielāgot konkrētajam braucējam un mērķim.
3. Ja iepriekš nav bijis stūres demferis, tad sākumā ieteicams tā stingrību palielināt pakāpeniski. Lai nav situācija, kad šķiet ka motociklu nevar pastūrēt. Ja vien nav vēlme apgāzties, pilnīgi noteikti demfera regulāciju nedrīkst mainīt braukšanas laikā (ir personīga pieredze).
4. Demferi ir iespējams uzstādīt gandrīz jebkuram motociklam – situācijā ja tas nav paredzēts no rūpnīcas, demfera komplektā jābūt attiecīgiem stiprinājumiem.
5. Iesakām un paši izvēlamies labus un pārbaudītus produktus, jo ja būs situācija, kad demferis neizpildīs savu darbu, vai tieši otrādi – noķīlēs – sekas var būt ļoti nepatīkamas.

Mēs izmantojam un saviem klientiem piedāvājam zviedru Ohlins un beļģu Toby produktus. Abi zīmoli sevi ir lieliski pierādījuši praksē, kā arī abiem šiem zīmoliem varam nodrošināt oriģinālās rezerves daļas, un servisu.

Komentāri

Atstāj savu komentāru